Konu
:
Yulaflı Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Kurabiye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Kurabiye
Malzemeler:
125 gr
(1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
1/3 su bardağı kahverengi şeker
1/3 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3/4 ile 1 su bardağı arası un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket vanilya
bir cimdik tuz
1 + 1/2 su bardağı yulaf
1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası
1
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz (arzuya göre)
Yapılışı:
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Oda ısısındaki yağı ve iki çeşit şekeri genişçe bir kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar çırpın
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ekleyip karıştırın
(kuru üzüm+ceviz / çikolata damlası ) Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp başka bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin
Daha fazla pişirmemeye dikkat edin
İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır
1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın
(Tepside kalan kurabiye tepsinin ısısı ile kuruyup sertleşmeye devam edecektir)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul