Yalnız Mesajı Göster

Yulaflı Kurabiye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yulaflı Kurabiye



Malzemeler:

125 gr (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)

1/3 su bardağı kahverengi şeker

1/3 su bardağı toz şeker

1 yumurta

3/4 ile 1 su bardağı arası un

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tarçın

1/2 paket vanilya

bir cimdik tuz

1 + 1/2 su bardağı yulaf

1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası

12 su bardağı iri kıyılmış ceviz (arzuya göre)

Yapılışı:
  • <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Oda ısısındaki yağı ve iki çeşit şekeri genişçe bir kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar çırpın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ekleyip karıştırın (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlası ) Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp başka bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin Daha fazla pişirmemeye dikkat edin
  • İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır 1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın (Tepside kalan kurabiye tepsinin ısısı ile kuruyup sertleşmeye devam edecektir)

Alıntı Yaparak Cevapla