Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı, Zencefil ve Pekmezli Yumuşak Kurabiye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı, Zencefil ve Pekmezli Yumuşak Kurabiye



Malzemeler:1+1/2 su bardağından biraz fazla un1 tatlı kaşığı toz zencefil1 silme tatlı kaşığı tarçın3-4 adet öğütülmüş karanfil1 yemek kaşığı kakao125 gr tereyağı veya margarin1/2 su bardağı kahverengi tozşeker (veya beyaz tozşeker)1/2 su bardağı pekmez1 silme tatlı kaşığı karbonat1+1/2 yemek kaşığı kaynar su1 paket koyu çikolatanın üçte biri (tahta üzerinde bıçakla irice kıyılmış)isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker
Yapılışı:[*]Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın[*]Ayrı bir kapta oda ısısındaki yağı 3-4 dakika çırpın[*]Şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin[*]En son pekmezi ekleyip karıştırın[*]Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın[*]Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın[*]Sulandırdığınız sodayı, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip hamur haline getirin Çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak normal kurabiye hamurlarından daha ele yapışır bir kıvamı olmalıdır[*]2 saat kadar buzdolabında bekletin Kaşık yardımı ile alarak ufak toplar yağın ve isterseniz tozşekere bulayıp hafif yağladığınız tepsiye yayılacağını hesap ederek aralıklı olarak yerleştirin[*]155-160C (325F) derecede 10-12 dakika tam olarak sertleşmeden pişirin[*]Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir[*]5 dakika soğuduktan sonra spatula ile tepsiden alıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla