Konu
:
Çikolatalı, Zencefil ve Pekmezli Yumuşak Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı, Zencefil ve Pekmezli Yumuşak Kurabiye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı, Zencefil ve Pekmezli Yumuşak Kurabiye
Malzemeler:
1+1/2 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 silme tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet öğütülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kakao
125 gr
tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi tozşeker (veya beyaz tozşeker)
1/2 su bardağı pekmez
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1+1/2 yemek kaşığı kaynar su
1 paket koyu çikolatanın üçte biri (tahta üzerinde bıçakla irice kıyılmış)
isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker
Yapılışı:
[*]
Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın
[*]
Ayrı bir kapta oda ısısındaki yağı 3-4 dakika çırpın
[*]
Şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin
[*]
En son pekmezi ekleyip karıştırın
[*]
Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın
[*]
Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın
[*]
Sulandırdığınız sodayı, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip hamur haline getirin
Çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak normal kurabiye hamurlarından daha ele yapışır bir kıvamı olmalıdır
[*]
2 saat kadar buzdolabında bekletin
Kaşık yardımı ile alarak ufak toplar yağın ve isterseniz tozşekere bulayıp hafif yağladığınız tepsiye yayılacağını hesap ederek aralıklı olarak yerleştirin
[*]
155-160C (325F) derecede 10-12 dakika tam olarak sertleşmeden pişirin
[*]
Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir
[*]
5 dakika soğuduktan sonra spatula ile tepsiden alıp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul