Konu
:
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Yalnız Mesajı Göster
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Malzemeler:
1 su bardagi kepekli un (whole-wheat)
1 su bardagi kendinden kabaran un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)
1 cay kasigi tuz
3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 tatli kasigi kuru mercankosk (dried marjoram) - yerine kekiklede deneyebilirsiniz
1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri
1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)
Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz:
pekan pay
)
Yapilisi:
[*]
2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin
[*]
Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin
[*]
Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun
[*]
Firini 425F (210C) dereceye isitin
[*]
Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm
kalinliginda acin
[*]
Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin
[*]
Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin
12-15 dakika arasi pisirin
Sicak veya ilik servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul