Yalnız Mesajı Göster

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI



Malzemeler:
1 su bardagi kepekli un (whole-wheat)
1 su bardagi kendinden kabaran un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)
1 cay kasigi tuz
3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 tatli kasigi kuru mercankosk (dried marjoram) - yerine kekiklede deneyebilirsiniz
1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri
1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)
Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay)

Yapilisi:[*]2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin[*]Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin[*]Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun[*]Firini 425F (210C) dereceye isitin [*]Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm kalinliginda acin[*]Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin[*]Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin
12-15 dakika arasi pisirin Sicak veya ilik servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla