Yalnız Mesajı Göster

Catal Veya Kandil Simidi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Catal Veya Kandil Simidi



Malzemeler:
250 gr margarin yada tereyagi
1/3 bardak siviyag
4 kasik yogurt
1 yemek kasigi mahlep (turkiyede sanirim tozhalinde ama Amerikada tohum seklinde satiliyor ve havanda dovmeniz gerekiyor
1 paket kabartma tozu
3 cay kasigi tuz
1 yumurtanin sarisi (aki uzerine kullanilacak)
Aldigi kadar un (4,5- 5 bardak kadar)

Yapilisi:[*]<LI dir=ltr>Oda isisindaki margarin yada tereyagini, siviyagi, yumurta ve yogurdu genis bir kapta karistirin
<LI dir=ltr>Un, kabartma tozunu eleyerek ustune ilave edin
<LI dir=ltr>Mahlep'i ekleyip hamur yapin Ne cok kati nede cok yagli, yumusak olmamali
<LI dir=ltr>Yarim saat kadar dinlenmeye birakin
<LI dir=ltr>Hamurdan mandalinadan kucukce parcalar koparip tahta ustunde parmak uclarinizla uzunca cubuk sekli verin
<LI dir=ltr>Daha sonra hamurdan cubuga genis, yayvan bir S sekli verip uc kisimlarindan birlestirin Resimdeki sekli elde edeceksiniz
<LI dir=ltr>Hepsini bu sekilde yaglanmis tepsiye dizin Ustune 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ile hafifce cirpilmis yumurta aki surup corekotu serpin[*]Isitilmis 400F (200C) dereceli firinda ustu kizarina kadar pisirin
not: Ayni hamurdan kucuk simit sekli vererek kandil simidide yapabilirsiniz Cirpilmis yumurta akini ufak bir kaseye koyup simit sekli verdiginiz hamurlari once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye o sekilde yerlestirin
Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla