Konu
:
Catal Veya Kandil Simidi
Yalnız Mesajı Göster
Catal Veya Kandil Simidi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Catal Veya Kandil Simidi
Malzemeler:
250 gr
margarin yada tereyagi
1/3 bardak siviyag
4 kasik yogurt
1 yemek kasigi mahlep (turkiyede sanirim tozhalinde ama Amerikada tohum seklinde satiliyor ve havanda dovmeniz gerekiyor
1 paket kabartma tozu
3 cay kasigi tuz
1 yumurtanin sarisi (aki uzerine kullanilacak)
Aldigi kadar un (4,5- 5 bardak kadar)
Yapilisi:
[*]<LI dir=ltr>
Oda isisindaki margarin yada tereyagini, siviyagi, yumurta ve yogurdu genis bir kapta karistirin
<LI dir=ltr>
Un, kabartma tozunu eleyerek ustune ilave edin
<LI dir=ltr>
Mahlep'i ekleyip hamur yapin
Ne cok kati nede cok yagli, yumusak olmamali
<LI dir=ltr>
Yarim saat kadar dinlenmeye birakin
<LI dir=ltr>
Hamurdan mandalinadan kucukce parcalar koparip tahta ustunde parmak uclarinizla uzunca cubuk sekli verin
<LI dir=ltr>
Daha sonra hamurdan cubuga genis, yayvan bir S sekli verip uc kisimlarindan birlestirin
Resimdeki sekli elde edeceksiniz
<LI dir=ltr>
Hepsini bu sekilde yaglanmis tepsiye dizin
Ustune 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ile hafifce cirpilmis yumurta aki surup corekotu serpin
[*]
Isitilmis 400F (200C) dereceli firinda ustu kizarina kadar pisirin
not:
Ayni hamurdan kucuk simit sekli vererek kandil simidide yapabilirsiniz
Cirpilmis yumurta akini ufak bir kaseye koyup simit sekli verdiginiz hamurlari once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye o sekilde yerlestirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul