Yalnız Mesajı Göster

Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta



Malzemeler:
3 su bardagi un
185 gr tereyagi veya margarin, soguk (250gr lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk)
1 silme tatli kasigi tuz
1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus)
1/2 cay kasigi karabiber
2 hafif cirpilmis yumurta
1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar
1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir
1 tatli kasigi hashas
1 tepeleme cay kasigi corekotu
ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari

Yapilisi:[*]Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin[*]Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin [*]Peynirleri ekleyip karistirin[*]Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin (Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir) [*]Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun[*]Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin[*]Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm kalinliginda acin [*]Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin [*]Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin[*]Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin[*]Ilik veya soguk olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla