Konu
:
Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
Malzemeler:
3 su bardagi un
185 gr
tereyagi veya margarin, soguk (250gr
lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk)
1 silme tatli kasigi tuz
1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus)
1/2 cay kasigi karabiber
2 hafif cirpilmis yumurta
1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar
1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir
1 tatli kasigi hashas
1 tepeleme cay kasigi corekotu
ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari
Yapilisi:
[*]
Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin
Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin
[*]
Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin
[*]
Peynirleri ekleyip karistirin
[*]
Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin
(Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir
)
[*]
Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun
[*]
Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin
[*]
Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm
kalinliginda acin
[*]
Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin
[*]
Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin
[*]
Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin
[*]
Ilik veya soguk olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul