Yalnız Mesajı Göster

> Ahududu Soslu Cheescake

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Ahududu Soslu Cheescake





Alt taban için

Bir paket çifte kavrulmuş bisküvi
50 gr tereyağı
yine kuşburnu marmeladı yada farklı bir marmelat kıvama göre ekliyoruz

Üst taban için

500 gr krem peynir
2 su bardağı toz şeker
100 ml krema
3 damla portakal yağı (isteye bağlı)
1 çay kaşığı badem aroması (isteye bağlı)
3 yumurta
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
Ahududu sosu

Hazırlanışı

Fırınımızı 140 derecede ısıtıyoruz Bisküvileri rondodan geçirip oda ısısındaki margarin ve marmelatla hamur halini alacak şekilde yoğuruyoruz , yağlı kağıt serdiğimiz 20-22 cm lik kelepçeli kalıbımıza hazırladığımız bisküvi tabanını el yardımıyla yayıyoruz ve buz dolabına kaldırıyoruz

Krem peyniri 2 bardak şekerle pürüssüz hale gelecek şekilde çırpıyoruz, krema ve aromalarımızı ekliyoruz yine çırpıyoruz en son yumurta ve unu da ekliyoruz ama fazla çırpmadan karışmalarını sağlıyoruz Buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanımıza döküp140 derecelik fırınımızda 70-80 dk arası pişiriyoruzSoğuduktan sonra ahududu sosumuzu hazırlayıp ılınmış halde üzerine döküyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla