Konu
:
> Spagetti Peşör
Yalnız Mesajı Göster
> Spagetti Peşör
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Spagetti Peşör
MALZEMELER;
6 kişilik
500 gr (1 paket) spagetti
12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides
24 adet midye içi temizlenmiş
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
3 diş sarımsak ezilmiş
6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates
1 kahve fincanı rafine yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 defne yaprağı
tuz
bir tutam karabiber
1 çay fincanı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI;
Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın
Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun
Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin
1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın
Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün
Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün
Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz
İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul