Konu
:
> Kaymaklı Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
> Kaymaklı Kaygana
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kaymaklı Kaygana
Malzemeler:
9 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta (buğday)
Yarım çay kaşığı yuz
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
İçi için:
Yeteri kadar kaymak
Yapımı:
Yumurtalar şeklini kaybedene kadar çırpıldıktan sonra tuz ve nişasta eklenir
Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır
Tavaya tereyağı konur kaşıkla, karışım çay tabağı çapında dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır
Kaynatılmış şerbetin içine atılır,yaklaşık 15 dakika şerbette tutulur
Daha sonra kenarlı bir tepsiye dizilir
Kayganaların üzerlerine birer parça kaymak konur
Üzerine ikinci şerbette tutulmuş kayganalar konarak kapatılır
Şerbet arttıysa üzerine gezdirilir
1 saat sonra servise sunulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul