Konu
:
> American Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
> American Cheesecake
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> American Cheesecake
Malzemeler:
2 su bardağı yulaflı bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
125 gr
tereyağ
2 paket labne peyniri (450 gr
)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
1 su bardağından biraz az süzme yoğurt
Hazırlanışı:
1- Bisküvileri, rondoda öğütüyoruz
içine tarçını karıştırıyoruz
Erimiş tereyağını üzerine döküp iyice karıştırıyoruz
Kelepçeli pasta kalıbınızı yağlayıp bisküvi karışını döküp kaşık yardımıyla bastırıp pasta tabanımızı hazırlıyoruz
Buzdolabına koyup soğumasını sağlıyoruz
2- Oda ısısındaki labne peynirini mikserle 1-2 dakika çırpıp pütürlerinin gitmesini sağlıyoruz
Yavaş yavaş toz şekeri ekleyip krema kıvamına getiriyoruz
Tek tek yumurtaları ekleyip düşük hızda mikserle karıştırıyoruz
Limon kabığını ekleyip hafifçe karıştırın
Süzme yoğurtuda ekleyip karıştırın
3- Karışım iyi karışmış ama çirpılmış olmamalı
Üzerine hava kabarcığı olduğunda kabarmasına engel olabilir o yüzden bisküvili tabanımızın üzerine boşalttıktan sonra hava kabarcığı varsa sallayarak hava kabarcıklarını yoketmeye çalışın
Kalıbınızın altını iyice kenarlara kadar alüminyum folyo ile sarın
Daha büyük bir tepsinin içine az miktarda su doldurup kalıbınızı su dolu tepsinin içine yerleştirin
Bu şekilde önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika kadar pişirin
4- Cheesecakenizi fırından çıkardığınızda orta taraf hala cıvık olmalı
Sallanmalı
Soğuduktan sonra sertleşecektir
Daha fazla pişirmeyin
Kalıptan dikkatlice ayırıp 30 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin
5- Servis yaparken marmelat, reçel kullanılabilir, çikolata sosu dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul