Konu
:
> Düğüm Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
> Düğüm Poğaça
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Düğüm Poğaça
Malzemeler: ( 28 adet)
1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1
5 su bardağı sıvı yağ
1
5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
çörek otu ve susam
İç malzemesi:
150 gr peynir
Yapılışı:
2 su bardağı sütü biraz ısıtın
(sıcak olmasın)
Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın
Sıvıyağıda bu karışıma ilave edin
Yine bir iki karıştırın
Tuzunu ve yumurta akını ilave edin
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun
Üzerini örtün
Bu arada peyniri rendeleyin
(Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli)
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın
Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor
Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın
Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve rulo yapın
Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir rulo yapın
Bu rulo şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin
(hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok)
Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün
Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın
Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul