Yalnız Mesajı Göster

> Düğüm Poğaça

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Düğüm Poğaça





Malzemeler: ( 28 adet)

1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
15 su bardağı sıvı yağ
15 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
çörek otu ve susam

İç malzemesi:

150 gr peynir

Yapılışı:

2 su bardağı sütü biraz ısıtın (sıcak olmasın)
Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın
Sıvıyağıda bu karışıma ilave edin Yine bir iki karıştırın Tuzunu ve yumurta akını ilave edin
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun
Üzerini örtün Bu arada peyniri rendeleyin (Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli)
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve rulo yapın Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir rulo yapın Bu rulo şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin (hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok)
Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla