Konu
:
> Tahinli Lokma
Yalnız Mesajı Göster
> Tahinli Lokma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tahinli Lokma
Malzemeler;
Hamuru İcin;
3
5 su bardağı un
1 yumurta
50 gr eritilmiş margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket Dr
Oetker kuru maya (yeşil paket)
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
İç malzemesi;
1 Su bardağı Tahin
Toz şeker
Yapılışı;
Hamurun bütün malzemelerini su hariç ;bir kaba boşaltıyorsun
Ortada yavaş yavaş suyu ekleyerek tüm malzemeleri kararak yumuşak bir hamur elde ediyorsun
Eğer istediğin kıvama gelmedi ise, biraz daha su ilave ederek iyice kardıktan sonra hamuru yaklaşık 50dk
kadar dinlendiriyorsun
Daha sonra dinlenmiş olan hamuru 8’e böl
Bir parça hamuru al biraz unlanmış düz zemin üzerinde merdaneyle çok az açtır
Üzerine tahin sür ve ikinci parça hamuru da çok az açıp, diğer hamurun üzerine yerleştir
Daha sonra ikisini üst üste iken kalınlığı 5mm olacak şekilde beraber merdaneyle mümkün olduğu kadar dikdörtgen şeklinde aç
Merdaneye hamurun yapışmaması için ben hamurun üzerine çok az tahin döktüm
Yine üzerine tahin sür ve toz şeker serp, rulo şeklinde sar ve 3 parmak genişliğinde kes
Dik olarak biraz aralıklı tepsiye diz hafif üzerlerine bastır
Onlar daha sonra kabarıyorlar
Son olarak üzerlerine şeker serperek 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul