Konu
:
> Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
Yalnız Mesajı Göster
> Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
Malzemeler:
Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir
3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın
Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın
Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin
Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın
Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin
(karışım köpürmeye başlayacak
) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın
Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın
Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin
Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin
Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın
Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın
Üzerlerine karamelli pudingi dökün
Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul