Konu
:
Mantarlı biftek
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı biftek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı biftek
MALZEMELER
6 adet biftek
1/2 kg mantar
1 su bardağı çiğ krema
1 su bardağı beyaz sek şarap
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin
Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın
Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın
İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin
(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin
AFİYET OLSUN !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul