Konu
:
Körili Kuzu Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Körili Kuzu Yahnisi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Kuzu Yahnisi
MALZEMELER
6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt
HAZIRLANIŞI
Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin
Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin
1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın
Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın
Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün
Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin
Ateşten alın ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul