Konu
:
Bıldırcınlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcınlı Pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcınlı Pilav
Gereçler:2 bardak pirinç
5-6 adet bıldırcın
2 büyük domates
1yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz-karabiber Yapılışı: Bıldırcınların tüylerini ve içlerini temizleyip yıkayın
Üstlerini tuz ve karabiberle ovun
Kızdırılmış yağda çevire çevire pembe renkte kızartın
1 bardak sıcak su katın ve kısık ateşte veya fırında yumuşayana dek pişirin
Bıldırcınları bir kaba çıkartın
2
Bıldırcıların kalan suyuna 3 bardak su ekleyin; ayıklanmış ve doğanmış domatesleri 1 kaşık tereyağıyla biraz tuz katın
Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinci salın
Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin
30 dk demlendirin
3
Pilavı bir tabağa boşaltın
Üzerine bıldırcınları koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul