Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcınlı Pilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcınlı Pilav



Gereçler:2 bardak pirinç
5-6 adet bıldırcın
2 büyük domates
1yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz-karabiber Yapılışı: Bıldırcınların tüylerini ve içlerini temizleyip yıkayın Üstlerini tuz ve karabiberle ovun Kızdırılmış yağda çevire çevire pembe renkte kızartın 1 bardak sıcak su katın ve kısık ateşte veya fırında yumuşayana dek pişirin Bıldırcınları bir kaba çıkartın

2 Bıldırcıların kalan suyuna 3 bardak su ekleyin; ayıklanmış ve doğanmış domatesleri 1 kaşık tereyağıyla biraz tuz katın Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinci salın Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin 30 dk demlendirin

3 Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine bıldırcınları koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla