Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Marmelatı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Marmelatı



Kayısı Marmelatı


MALZEMELER

1 kg şeker

1 kg kuru kayısı

1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın

Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın

Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla