Konu
:
BeğendiLi PatLican Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
BeğendiLi PatLican Kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BeğendiLi PatLican Kebabı
Beğendili Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI :
Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın
Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın
Beşamel sos hazırlayın
İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin
Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun
İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın
Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın
Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin
Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul