Yalnız Mesajı Göster

Avcı Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Kebabı



Avcı Kebabı



Malzemeler




1 kg kuzu eti (kemiksiz)

1 avuç bezelye

2 soğan

3 havuç

4 patates

2 domates

1 çorba kaşığı salça

1 fincan sıvı yağ

Kekik

Tuz, karabiber



Kuzu etini kuşbaşı doğrayın Harlı ateşte, sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun Soğanı soyduktan sonra doğrayıp ete ilave edin ve dört-beş dakika daha kavurun Salça ve doğranmış domatesleri katıp bir dakika karıştırdıktan sonra 12 litre (altı su bardağı) su ilave edin Bir taşım kaynatıp altını kısın

Diğer yandan havucu soyun ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğrayın Patatesi soyup havuç parçaları gibi kesin Bezelye içi hazır edin Etlerin pişimine yakın, havucu yemeğe ilave edin 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katın Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın Yemek piştiğinde yarısına kadar su kalmış olmalıdır Sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla