Konu
:
Avcı Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Avcı Kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avcı Kebabı
Avcı Kebabı
Malzemeler
1 kg kuzu eti (kemiksiz)
1 avuç bezelye
2 soğan
3 havuç
4 patates
2 domates
1 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın
Harlı ateşte, sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun
Soğanı soyduktan sonra doğrayıp ete ilave edin ve dört-beş dakika daha kavurun
Salça ve doğranmış domatesleri katıp bir dakika karıştırdıktan sonra 1
2 litre (altı su bardağı) su ilave edin
Bir taşım kaynatıp altını kısın
Diğer yandan havucu soyun ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğrayın
Patatesi soyup havuç parçaları gibi kesin
Bezelye içi hazır edin
Etlerin pişimine yakın, havucu yemeğe ilave edin
10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katın
Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın
Yemek piştiğinde yarısına kadar su kalmış olmalıdır
Sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul