Konu
:
Etli kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Etli kuru Fasulye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli kuru Fasulye
malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
4 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın
üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun
tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın
altını kapatıp 6-7 saat bekletin
bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
(suyu az gelirse kaynamış su ekleyin
)
fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın
zeytinyağını koyun
etleri yıkayıp ilave edin
ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun
(bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin)
daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin
etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin
etler yumuşayana kadar pişirin
her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın
eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın
(çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir)
tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın
artık yemeğiniz servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul