Konu
:
Ankara Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Tavası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Tavası
Malzemeler
1kg kuzu eti 1bardak pirinç ½ bardak nohut 1kaşık kuş üzümü 2kaşık çam fıstığı 1kaşık margarin karabiber tuz
Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun
Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız
Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin
Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin
Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın
Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın
Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin
en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın
Sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul