Konu: Açma
Yalnız Mesajı Göster

Açma

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma



Malzemeler

1 BARDAK SIVI YAĞ

2 BARDAK ILIK SU

1 PAKET YAŞ MAYA

3 KAŞIK TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN (yaklaşık 3,5 bardak)

2 YUMURTA SARISI (üzerine sürülecek)



MAYAYI ILIK SUDA AÇIN DİĞER MALZEMELERİ (yumurta hariç) EKLEYİN VE YOĞURUN YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELİNCE ÜZERİNİ ÖRTÜP KABARINCAYA KADAR BEKLETİN KABARAN HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP PARMAK UCUYLA MARGARİN ALARAK YOĞURUN ÇUBUK ŞEKLINI VERİN SERT BİR YÜZEYDE SAĞ EL YUKARI, SOL EL ASAĞI (farklı yönlere) ÇEVİRİN UÇLARI BİRLEŞTİRİN TEPSİYE DİZİN 2 YUMURTA SARISINI ÜZERLERİNE BOLCA SÜRÜN 45 DAK TEPSİDE BEKLETİN 180° FIRINDA İYİCE KIZARANA DEK PİŞİRİN

Alıntı Yaparak Cevapla