Konu: Ashak
Yalnız Mesajı Göster

Ashak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ashak



Malzemeler

250 gr un

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı ılık su

tuz

1 demet kuşkonmaz

1 adet enginar konservesi

parmesan rendesi



Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır Hamur 3'e ayrılır Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır

Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla