Konu
:
Ay Çekirdekli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Ay Çekirdekli Açma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Çekirdekli Açma
Malzemeler
1kg un
1paket margarin
1çaybardağı zeytinyağı
1bardak ılık süt
1,5bardak ılık su
1kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
2adet yumurta
1çaybardağı şeker
1çaybardağı ay çekirdeği içi
Mayayı ılık sütün içinde şeker ile beraber eritin, beklesin
Unu eleyip ortasını açın ve içine mayayı, yumurta aklarını, zeytinyağını ve mayayı katın
Suyu da kullanarak hamur yapın
Hazırladığınız hamurun üzerini bez ile örtün ve 1saat bekletin, iyice kabarsın
Hamuru merdane ile düzleştirin üzerine oda sıcaklığındaki margarini yedire yedire sürün; bunu 10dk buzdolabında bekletip bir miktar ay çekirdeği serpin
bu yufkayı tekrar yoğurun iri parçalar alıp açma şeklinde açın
Bunları yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün
Kalan çekirdeği serpin 170dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul