Konu
:
Balıklı-Mısırlı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı-Mısırlı Çörek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı-Mısırlı Çörek
Malzemeler
75 gr brokoli
1
5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 adet çırpılmış yumurta
3 çorbakaşığından un
450 gr miliöy hamuru
1
5 su bardağı süt
100 gr ton balığı
50 gr taze kaşar
150 gr mısır
tuz, karabiber
4 Kişilik
Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın
Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın
Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın
Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin
Ateşten aldıktan sonra karışıma rendelenmiş peynir, mısır,ton balığı, brokoli, tuz ve karabiberi de katıp soğumaya bırakın
Milföy hamurunu 20 cm
'lik karelere kesin
Uçlarına çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra hazırladığınız karışımı hamurlara eşit olacak şekilde dağıtıp, kare şeklinde kapatın
Hamurların üstüne çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin
Sıcak sıcakservis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul