Konu
:
Bulgurlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Börek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Börek
Malzemeler
hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız
Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın
Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın
Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın
Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin
Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın
Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun
Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır
Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin
Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın
Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın
Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin
Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin
5-6 dakika dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul