Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Bisküvi Pastası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Bisküvi Pastası



Malzemeler

1 paket petibör bisküvi (175 gram)

1 Türk kahvesi fincanı süt

5 adet muz

Bal

Limon suyu

Kreması için

3 adet yumurta sarısı

800 ml süt (4 su bardağı)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker



Hazırlanışı

Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir
Bal ile dekor yapılır


Not

Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır
Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var
Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla