Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Tatlı Dünür - 10 kişilik Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tatlı Dünür - 10 kişilik Tarifi



Malzemeler


4 su bardağı un

Şurubu için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 paket kabartma tozu

Harcı için: 2 adet elma rendesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı sıvıyağ






Yapılışı


Hazırlanma süresi: 35 dk

Pişme süresi: 45 dk


- derin bir kaba, sıvıyağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın üzerine toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun

- tezgahın üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın


Harcı için;

- elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın

- toz şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın

- dinlenen hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparın bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açarak, ortadan ikiye bölün

- yarım hamurun her iki ucunu, yukarıdan aşağıya doğru beş yerinden keserek kenarları tırtıklı bir yaprak şekline getirin

- hamurun orta kısmına, elmalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup, yukarıdan aşağıya doğru kestiğiniz hamurları saç örgüsü yapar gibi örün

- üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin

- bu arada şurup için toz şekerle suyu geniş bir kapta karıştırın Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin

- fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup, fırında 15 dakika daha bekletip alın soğuyunca dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla