06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
125 gr margarin
İçine : 3 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta;
Kızartmak için : sıvıyağ;
1 5 çorba kaşığı yoğurt
Şerbeti için : 1 5 kilo tozşeker, 1 litre su, yarım limonun suyu;
8 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker
500 gr kilo un
Üzerine : dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı
Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 1 5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın Malzemeler özleşene dek yoğurun Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın Şerbet için 1 5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın Yarım saat şerbetin içinde bekletin Sonra geniş bir tepsiye dizin Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın
|
|
|