Konu
:
LİMON PARFE Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
LİMON PARFE Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
LİMON PARFE Tarifi
Malzemeler
1 BARDAK SICAK SU
200 GR
KREM ŞANTİ
3 ADET YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1/2 PAKET LİMONLU JÖLE
1 LİMON
Yapılışı
YARIM PAKET JÖLEYİ 1 BARDAK SICAK SUDA TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRMAK SURETİYLE İYİCE ERİTİN
BEYAZLARINDAN AYIRDIĞINIZ 3 YUMURTANIN SARISINI 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKERLE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK 5 DK
PİŞİRİN VE SOĞUDUKTAN SONRA JÖLEYE EKLEYİN
ELİNİZDEKİ LİMONUN SUYUNU VE KABUĞUNUN RENDESİNİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKIN
20 DK
KADAR SONRA BOZA KIVAMINA GELİNCE DOLAPTAN ÇIKARIP KREM ŞANTİYLE KARIŞTIRIN
KAR GİBİ OLUNCAYA DEK ÇIRPILMIŞ 3 YUMURTANIN BEYAZINI EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRDIKTAN SONRA YENİDEN BUZDOLABINDA BEKLETİN
YETERLİ ÖLÇÜDE DONMASI İÇİN EN AZ 8 SAAT DOLAPTA BEKLEMELİDİR
SERVİS YAPMADAN ÖNCE KABIYLA BİRLİKTE SICAK SUYA BATIRIP GEVŞEMESİNİ SAĞLAYIN VE DÜZ BİR TABAĞA TERS ÇEVİRİN
DİLİMLER HALİNDE KESİP SERVİS YAPIN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul