Konu
:
Kestane Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Vanilya
500 gr
krem şanti
2 kg
kestane
Süt
3 bardak şeker
Yapılışı
Kestanelerin üstünü çizip, 30 dk
haşlayın
İçindeki ince tüylü zarlarda dahil olmak üzere kabuklarını soyun
Soyulmuş kestaneleri bir tencereye koyup üstlerini örtecek kadar süt ve 1 çay kaşığı vanilya ilave ettikten sonra sütü iyice eminceye kadar pişirin
Pişmiş kestaneleri süzgeçten geçirip 3 bardak toz şeker katın ve püreyi karıştırarak tencereye yapışmaz bir hale gelinceye kadaraz ateşte pişirin
Soğuduktan sonra hafifce sertleşmiş olan püreyi tekrar süzgeçten geçirin ve tepesi sivri bir yığın yapıp üzerine krem şanti dökün
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul