Yalnız Mesajı Göster

Kestane Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Tatlısı Tarifi



Malzemeler


Vanilya

500 gr krem şanti

2 kg kestane

Süt

3 bardak şeker






Yapılışı


Kestanelerin üstünü çizip, 30 dk haşlayın İçindeki ince tüylü zarlarda dahil olmak üzere kabuklarını soyunSoyulmuş kestaneleri bir tencereye koyup üstlerini örtecek kadar süt ve 1 çay kaşığı vanilya ilave ettikten sonra sütü iyice eminceye kadar pişirinPişmiş kestaneleri süzgeçten geçirip 3 bardak toz şeker katın ve püreyi karıştırarak tencereye yapışmaz bir hale gelinceye kadaraz ateşte pişirinSoğuduktan sonra hafifce sertleşmiş olan püreyi tekrar süzgeçten geçirin ve tepesi sivri bir yığın yapıp üzerine krem şanti dökünAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla