Konu
:
Hunkar Beğendi
Yalnız Mesajı Göster
Hunkar Beğendi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hunkar Beğendi
Beşamel sos malzemesi:
3-4 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Et malzemesi:
1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak,doğranmış
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
tuz
karabiber
Sosun hazırlanması:
1
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin
Közlendikten sonra soyup ezin
2
Un ve tereyağını kavurun
3
Sütü azar azar yedirin
4
Tuzu ekleyin
5
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın
6
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın
Etin hazırlanması:
1
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin
2
Unu ekleyin
3
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin
4
Etleri bir borcama koyun
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun
sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin
4 kişilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul