Yalnız Mesajı Göster

Hunkar Beğendi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hunkar Beğendi



Beşamel sos malzemesi:

3-4 patlıcan

3 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

Et malzemesi:

1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş

2 diş sarımsak,doğranmış

1 çorba kaşığı un

1 yemek kaşığı domates veya biber salçası

tuz

karabiber

Sosun hazırlanması:

1 Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin Közlendikten sonra soyup ezin

2 Un ve tereyağını kavurun

3 Sütü azar azar yedirin

4 Tuzu ekleyin

5 Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın

6 Tüm karışımı çukur bir tabağa alın


Etin hazırlanması:

1 Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin

2 Unu ekleyin

3 Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin

4 Etleri bir borcama koyun


Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin


4 kişilik

Alıntı Yaparak Cevapla