Konu
:
> Acaraje
Yalnız Mesajı Göster
> Acaraje
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Acaraje
Malzemeler:
1 su bardağı kuru börülce
1 soğan
1 su bardağı palmiye yağı
Tuz
iç malzemesi:
1 domates
250 gr ıslatılmış ekmek
100 gr dövülmüş kaju kestanesi
2-3 çorba kaşığı palmiye yağı
Sos malzemesi:
250 gr haşlanmış karides
2 domates, tuz
2 Malatega biberi
2 yemek kaşığı palmiye yağı
Vatapa malzemesi:
1 paket tost ekmeği
1
5 su bardağı hindistanceviz; sütü
Yapilisi:
Börülceleri yumuşayıncaya kadar suda bekletin
Mutfak robotundan geçirerek ince kıyın
Biraz su ve rendelenmiş soğanla iyice karıştırın
Tuzunu ilave edip bir tencereye alın
Tahta, kaşıkla püre kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Geniş bir tavada palmiye yağını kızdırın
Nemli bir kaşıkla karışımdan alıp yavaşça yağın içine atarak kızartın
Bir domatesin kabuğunu temizleyip ufak ufak doğrayın
Islatılmış ekmek, dövülmüş kaju kestanesiyle birlikte palmiye yağında püre haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Tuzunu ilave edin
Tost ekmeklerinin içlerini çıkarıp hindistancevizi sütüyle ıslatarak karıştırın
Malatega biberini ayıklayıp palmiye yağında kızartın
Soğuduktan sonra havan sapıyla iyice ezin
Vatapayla karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul