Konu
:
> Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
> Tavuklu Börek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tavuklu Börek
Malzemeler
5 adet milföy hamuru
500 gr piliç gögsü
200 gr mantar
1 çorba kasigi un
1 çorba kasigi tereyagi
2 su bardagi süt
1 yumurta
1 sogan
1 fincan sivi yag
Tuz, karabiber
Yapılışı
Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin
Kizgin tavaya sivi yag koyun ve incecik kestiginiz sogani ve piliç parçalarini ekledikten sonra 8-10 dakika karistirarak kavurun
Mantari ilave edip 8-10 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiberi ekleyin
Diger yanda ayri bir tencerede unu tereyagiyla pembelesene kadar kavurun
Üzerine soguk süt ekleyip karistirin
3-5 dakika kaynatin
Pisen tavuklari hazirladiginiz sosa karistirin ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sicakta bekletin
Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin
Yumurtayi iyice çirpip firçayla hamurlarin üzerine sürdükten sonra hamurlari firinda 20-25 dakika kizartin
Sicak börekleri yandan ikiye ayirarak kesin
Alt kismini servis tabagina yerlestirin ve üzerine bir porsiyonluk sicak soslu tavuk dökün
Böregin üst kismini tavuklu için üzerine yerlestirin ve sicak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul