Yalnız Mesajı Göster

Bonfile kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile kebabı



Bonfile Kebabı

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin
  • Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin
  • Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün
  • Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın
  • Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun
  • Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun
  • Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin
  • Bonfileleri terbiyeden çıkarın
  • Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın
  • Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin
  • Pişmesine yakın üzerine sosu dökün
  • Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın
  • Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın
  • Sosu bonfilelerin üzerine dökün
  • Pilav ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla