Konu
:
Sebzeli Kuzu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Güveç
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Güveç
Sebzeli Kuzu Güveç
Malzemeler:
1kg kuzu kuşbaşı
2 kuru soğan
2 havuç
1/2kg taze fasulye
2 orta boy patates
2-3 orta boy kabak
2-3 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
1 baş sarımsak
tuz
arzuya göre kekik, pul biber
Hazırlanması:
Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, havuçları kazıyın
Kabak ve patlıcanları alacalı soyun
Soğanları ister dörde bölüp, isterseniz de halka halka doğrayın
Havuçları halka halka doğrayın
Patates, kabak ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın
Doamtesleri ise küp küp doğrayın
Fasulyeleri temizleyip verev kesin
Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin
Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın
Eti de hafifçe yağda çevirin
Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın
Etleri sebzelerin üzerine koyun
(Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üstüne yağ gezdirin, elektriklide yağa gerek olmuyor)
Güveç kabınızın üzerini kapatıp yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin
(ya da üzerini folyoyla kaplayıp orta dereceli fırında pişirin
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul