Yalnız Mesajı Göster

şiş kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

şiş kebabı



şiş kebabı




Gereçler:
1 kg kuzu eti ( but tarafı)
3 adet orta boy kebap pidesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak et suyu
Garnitürü: 9 adet yeşil sivribiber
3 adet domates 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
750 gr yoğurt
Yapılışı:
1 Kuzu budunu kemik ve sinirlerinden temizledikten sonra 3 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın Yağ ve süt karışımında 2 gece bekletin Şişlere geçirmeden 1-2 saat önce soğan suyu, tuz ve karabiber karıştırın
2 Domatesleri dikine dört parçaya, biberleri de iki, veya üçer parçaya bölün Domates, biber ve etleri ayrı ayrı şişlere geçirin Hepsini çevire çevire pişirin
3 Pideleri yağladıktan sonra ızgarada kızartın İki parmak genişliğinde kare biçiminde doğrayın Et suyunu ekleyip 5 dakika buharlaştırıp kabarmasını sağlayın
4 pideleri 9 tabağa bölüştürün Üzerlerine önce çırpılmış yoğurdu dökün; sonra da etlerle domates ve biberleri koyup kırmızı biberli yağ gezdirin Bir iki dakika fırında ısıtıp servis yapın

afiyet olsunnnnnnnnnnnn

Alıntı Yaparak Cevapla