Konu
:
şiş kebabı
Yalnız Mesajı Göster
şiş kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
şiş kebabı
şiş kebabı
Gereçler:
1 kg kuzu eti ( but tarafı)
3 adet orta boy kebap pidesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak et suyu
Garnitürü: 9 adet yeşil sivribiber
3 adet domates 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
750 gr yoğurt
Yapılışı:
1
Kuzu budunu kemik ve sinirlerinden temizledikten sonra 3 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın
Yağ ve süt karışımında 2 gece bekletin
Şişlere geçirmeden 1-2 saat önce soğan suyu, tuz ve karabiber karıştırın
2
Domatesleri dikine dört parçaya, biberleri de iki, veya üçer parçaya bölün
Domates, biber ve etleri ayrı ayrı şişlere geçirin
Hepsini çevire çevire pişirin
3
Pideleri yağladıktan sonra ızgarada kızartın
İki parmak genişliğinde kare biçiminde doğrayın
Et suyunu ekleyip 5 dakika buharlaştırıp kabarmasını sağlayın
4
pideleri 9 tabağa bölüştürün
Üzerlerine önce çırpılmış yoğurdu dökün; sonra da etlerle domates ve biberleri koyup kırmızı biberli yağ gezdirin
Bir iki dakika fırında ısıtıp servis yapın
afiyet olsunnnnnnnnnnnn
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul