Konu
:
Beşamel Soslu Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Enginar
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Enginar
MALZEMELER
75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin
Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin
Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun
Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın
Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin
Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün
Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul