Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Enginar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Enginar



MALZEMELER
75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla