Konu
:
Besamel soslu sebzeli krep
Yalnız Mesajı Göster
Besamel soslu sebzeli krep
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besamel soslu sebzeli krep
MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen yada kekik
KREP İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yumurta
½ su bardağı un
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
HAZIRLANIŞI
Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin
2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin
(dikkat yanmasınlar)
Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin
Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın
Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın
Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul