Konu
:
Bir Ege Klasiği: Boyoz
Yalnız Mesajı Göster
Bir Ege Klasiği: Boyoz
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bir Ege Klasiği: Boyoz
İzmirlilerin sabah evden çıktıklarında koşa koşa bindikleri vapur ya da otobüslerden iner inmez karşılaştıkları bir Ege klasiğidir boyoz
Malzemeler:
· 2 su bardağı un
· 1 su bardağı su
· 1 tatlı kaşığı sirke
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
· 1 su bardağı mısırözü yağı
·
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabaklı iç malzeme:
· 2 kabak
· 1 patlıcan
· 1 soğan
· 1 domates
· 2 çorba kaşığı sıvıyağ
·
Tuz
Patatesli iç malzeme:
· 2 patates
· 2 yumurta
· 1
5 kahve fincanı tulum peyniri
·
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
Hazırlanışı:
* Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin
Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun
Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın
Sebzeleri rendeleyin
Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın
Kabuklarını soyup çatalla ezin
Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın
* Unu yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun
Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin
Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul