Konu
:
Gelin hanım tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Gelin hanım tatlısı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin hanım tatlısı
Malzeme :
500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Kayısıları akşamdan suya koyun
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın
Suyunu süzün ve soğutun
Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın
Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun
Kayısıları cam bir tepsiye dizin
Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun
Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul