Konu
:
Karmen Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Karmen Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karmen Pasta
Malzemeler
Hamur:
100 gr un
1 poşet hamur kabartma Tozu
100 gr dövülmüş tuzsuz yerfıstığı,
4 yumurta
150 gr toz şeker
1 poşet vanilya
Krema:
1 poşet sakızlı muhallebi,
150 ml süt
25 gr margarin
100 gr krema,
2 poşet krema sertleştirici
Dolgu ve üzeri için:
1 poşet Meyveli SoS
200 ml su
Hazırlanışı
Unu hamur kabartma tozu ile birlikte eleyin ve dövülmüş fıstıklarla karıştırın
Ayrı bir yerde yumurta, şeker, şekerli vanilini ile 3-4 dakika çırpın
Un karışımını ekleyip mikserin en düşük devrinde 1 dakika daha çırpın
Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın ve pişirin
Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye kesin
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın
Kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun
Kremayı ekleyip 5 dakika çırpın
Krema sertleştiricileri ilave edin, 1 dakika daha çırpın
Meyveli sosu hazırlamak için ölçülü sudan 2 yemek kaşığı ayırın
Kalanını kaynamaya bırakın
Meyveli sos karışımını ayırdığınız suyun içinde iyice eritin
Kaynayan suya ekleyip 1 -2 taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun
İlk patın üstüne bir miktar meyveli sos sürün, kremayı yayın, tekrar sos sürün ve ikinci patı kapatın
Pastayı kalan krema ile kaplayıp sos ile süsleyin
Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul