Yalnız Mesajı Göster

BÖĞÜrtlenli Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BÖĞÜrtlenli Pasta



MALZEMELER
10 çorba kaşığı) margarin ya da tereyağı
1/2 çaykaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı şekerli su
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 kg vanilyalı dondurma
1 su bardağı çiğ krema
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kg böğürtlen

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Fırını 175 dereceye ısıtın Margarini eriitip, soğumaya bırakın
Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozununu karıştırın Elde ettiğiniz karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getirin Bu hamuru üç parçaya bölün ve ince yuvarlaklar yapın 10 dakika kadar pişirip, soğutun
İlk katın üzerine, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyun Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştirin
Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla