Konu
:
BÖĞÜrtlenli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
BÖĞÜrtlenli Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BÖĞÜrtlenli Pasta
MALZEMELER
10 çorba kaşığı) margarin ya da tereyağı
1/2 çaykaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı şekerli su
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 kg vanilyalı dondurma
1 su bardağı çiğ krema
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kg böğürtlen
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Fırını 175 dereceye ısıtın
Margarini eriitip, soğumaya bırakın
Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozununu karıştırın
Elde ettiğiniz karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getirin
Bu hamuru üç parçaya bölün ve ince yuvarlaklar yapın
10 dakika kadar pişirip, soğutun
İlk katın üzerine, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyun
Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştirin
Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul