Konu
:
Kaşık Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaşık Helvası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşık Helvası Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 avuç soyulmuş badem
1 su bardağı toz şeker
2 çay fincanı su
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 2
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Sıvı yağ tencerede hafif kızdırıldıktan sonra, içine yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir
Ardından bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte kavrulur
Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet yapılır
Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir - iki dakika pişirilir
Hafif soğuduktan sonra helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil verilerek bir tepsiye dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul