Yalnız Mesajı Göster

Kaşık Helvası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Helvası Tarifi



Malzemeler


1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

1 avuç soyulmuş badem

1 su bardağı toz şeker

2 çay fincanı su

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 2

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Sıvı yağ tencerede hafif kızdırıldıktan sonra, içine yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir Ardından bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte kavrulur

Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet yapılır

Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir - iki dakika pişirilir Hafif soğuduktan sonra helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil verilerek bir tepsiye dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla