Konu
:
Parmak Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parmak Tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
250 gram margarin
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin (5 gramlık)
4
5 su bardağı un
2 çorba kaşığı çekilmiş yeşil fıstık
Şerbet için: 5
5 su bardağı su, 4
5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın
Limon suyunu da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın
Yumurta, yağ, kabartma tozu, vanilin, un ve şekeri karıştırıp yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi şekillendirin
Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp üzerine şerbet dökün
Fıstık serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul