Yalnız Mesajı Göster

Parmak Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Tatlısı Tarifi



Malzemeler


2 yumurta

250 gram margarin

yarım su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilin (5 gramlık)

45 su bardağı un

2 çorba kaşığı çekilmiş yeşil fıstık

Şerbet için: 55 su bardağı su, 45 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 5

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın Limon suyunu da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın Yumurta, yağ, kabartma tozu, vanilin, un ve şekeri karıştırıp yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi şekillendirin Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp üzerine şerbet dökün Fıstık serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla