Konu
:
Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Tarifi
Malzemeler
500 gr
baklavalik un
Üzerine dökmek için: 500 gr
yag (tereyag, margarin)
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
250 gr
ceviz içi (arasina koymak için)
Hamuru açmak için: 250 gr
nisasta (2,5 su bardagi)
Surubu: 1 kg
tozseker (5 su bardagi), 4 bardak su, 1/2 limon
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı
1 - Elenmis unun ortasina 2 yumurta kirin
Tuz, limon suyu, zeytinyagi koyun
3/4 bardak suyu azar azar katarak bir hamur yapin ve iyice yogurarak özlestirin
Hamuru islak bezin altinda 15 dakika dinlestirin
2 - Dinlenen hamuru elle uzatip bükerek tekrar yogurun
Silindir biçimde uzatin ve iki ceviz büyüklügünde parçalara bölün
Avuç arasinda yuvarlayarak, küçük pazilar yapin
(Kurumamasi için üzerine nemli bez örtün
)
3 - Hamurlari tek tek ince açin
4 - Tepsiye yufkalarin yarisini yerlestirin
Üzerine ince dövülmüs ceviz serpin
Diger yarisini da üzerine kapatin
(Tepsiden sarkan hamurlari kesip aralarina dagitin
) Keskin bir biçakla baklava biçimden kesin
Ertilip tortusu alinmis sicak yagi üzerine gezdirin
5- Ortadan daha sicak firinda 40 dakika pisirin
Fazla yagi süzdürün
Ölçülü sekerle suyu kaynatip limon sikin ve kabugunu da içine atin
Soguk surubu sicak hamurun üzerine gezdirin
Tatlisini çekince servis tabagina alin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul