Konu
:
HURMA TATLISI Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
HURMA TATLISI Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HURMA TATLISI Tarifi
Malzemeler
4 bardak un
1 bardağı su veya maden sodası
1 bardak erimiş tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
4 bardak toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon
Kızartma yağı
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 1
Tarifi Yazdır
Yapılışı
* Unu bir kaba koyup, içine yumurtayı, yağı, maden sodasını ve tuzu katıp iyice yoğrulur
Kulak memesi kıvamına gelince, ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamur parçaları haline getirilir
Yuvarlak hamur parçalarına pürtüklü bir şekil vermek için, tel süzgecin üzerine konur
* Kızgın yağın içine atılır, pembeleşince kevgir kaşıkla alıp çukur bir kaba aktarılır
* Diğer tarafta bir tencereye şeker konur, üzerine örtecek kadar su ve yarım limonun suyu ilave edilir
* Kısık ateşte ağdalı bir sıvı haline gelene kadar pişirilir
Ateşten alınır, içine kızarmış hurmaları atıp 10-15 dakika bekletilir
Servis tabağına alıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul