06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Jölesi Tarifi
Malzemeler
1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva
1 litre su
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor Bu “pektin” meselesi mühim!
Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun Sonra da, güzelce yıkayın Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün
Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor
Önemli not:
Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 1 5 çorba kaşığı limon suyu koyun Ve, kaynatın Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz
|
|
|