Yalnız Mesajı Göster

Ayva Jölesi Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Jölesi Tarifi



Malzemeler


1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva

1 litre su

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor Bu “pektin” meselesi mühim!


Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun Sonra da, güzelce yıkayın Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün


Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor


Önemli not:

Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 15 çorba kaşığı limon suyu koyun Ve, kaynatın Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla