Yalnız Mesajı Göster

Kartopu Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kartopu Tarifi



Malzemeler


Yedi sekiz yumurta akı

32 gram şeker

960 gram süt

vanilya

3 gram tuz

300 gram şeker

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 3

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Yedi sekiz yumurta akını katılaşıncaya kadar vurduktan sonra 32 gram şekerle yoğurunuz 960 gram sütü bir kalem vanilya, 3 gram tuz, 300 gram şekerle tencerede kaynatınız Süt kaynarken içine dövülmüş yumurtaları yuvarlak parçalar halinde atıp hemen çıkarınız Tabağa istif edip kalan süte yumurtaların arısını yedirip hafif ateşte kaynatarak bir düzine karıştırınız Koyulaşınca tabaktaki topların üzerine döküp sıcak yahut soğuk olarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla