Yalnız Mesajı Göster

PROFİTEROL Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PROFİTEROL Tarifi



Malzemeler


1 su bardagi su

250 gr krem santi

1 su bardagi margarin

2 su bardagi un

11 yumurta

2,5 su bardagi seker

8 su bardagi süt

1 kahve fincani kakao

1 kahve fincani pudra sekeri

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Yagi bir tencerede eritip, bir fiske tuz ve su ilave ederek kaynatin Su kaynayinca unu ekleyin Hafif ateste karistirarak 10 dakika pisirin Daha sonra tencereyi atesten alin ve içine teker teker 7 yumurtayi kirarak karistiriniz Elde ettiginiz hamuru ucu hunili bir torbaya koyup, yagli kagit serilmis bir tepsiye, iki cm araliklarla ceviz büyüklügünde topaklar sikin Yüksek hararetli firinda pisirin


Bir tencereye 4 yumurtayi, 1 su bardagi unu, toz sekeri, krem santiyi ve bir paket vanilyayi koyarak, içine azar azar 7 su bardagi süt ilave edip karistirin Kremayi orta hararetli ates üzerinde 10 dakika kaynatarak pisirin Bu kremanin ¾’ünü hazirladiginiz profiterollerin içine doldurun Geri kalanina kakao, pudra sekeri ve 1 su bardagi süt ilave ederek, bir tasim kaynatip sicak olarak kule gibi dizdiginiz profiterolün üstüne dökün

Alıntı Yaparak Cevapla