Yalnız Mesajı Göster

Vezir Parmağı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Tarifi



Malzemeler


500 gr un

limon suyu, kızartmak için sıvıyağ

3 bardak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

4 adet yumurta

4 bardak su

4 bardak şeker

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 5

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın

Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin Ocaktan alın Hamura parmak şekli verin Kızgın yağa atarak kızartın Çıkarıp, soğuk şerbete atın Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla