Konu
:
Vezir Parmağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Parmağı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Parmağı Tarifi
Malzemeler
500 gr un
limon suyu, kızartmak için sıvıyağ
3 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 adet yumurta
4 bardak su
4 bardak şeker
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin
Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın
Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın
Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin
Ocaktan alın
Hamura parmak şekli verin
Kızgın yağa atarak kızartın
Çıkarıp, soğuk şerbete atın
Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul